Teleradiológiai tájékoztató

Kedves Kollégák!

Köszönjük, hogy a Vet-Med-Labor teleradiológiai szolgáltatását választják.

A következőkben általános információkhoz juthatnak a szolgáltatással kapcsolatban.

A teleradiológia egy konzultációs felület, amelyben a hozzánk eljuttatot képanyag és kórelőzmény alapján tudunk radiológiai diagnózist, differenciál diagnózisokat felállítani ill. tanácsadást nyújtani.

A képfeltöltés a Vet-Med-Labor online rendszerébe történik (https://vet-med-labor.hu/labsoftlims/) és ezen a felületen kell kitölteni a vizsgálatkérő lapot is. A röntgen- és ultrahangképek kiértékelését 48 órán belül vállaljuk. A szolgáltatás díja 5000 Ft +ÁFA / testtájék. A testtájékok listája a vizsgálatkérő lapon megtalálható. Egy testtájékon belül nincsen korlátozva a beküldhető képek száma, sőt minél több kép érkezik, annál több esély van a helyes diagnózis felállítására. A végtagok esetében egy testtájéknak számít az is, ha pl. mindkét oldali könyökízületről érkezik felvétel. A két oldal összehasonlíthatósága nagyban segíti a radiológiai munkát, ezért végtagok esetében célszerű is ezt a gyakorlatot követni. A hasi ultrahang vizsgálatnál lehet akár egy-egy szerv esetében véleményt kérni, vagy be lehet küldeni a teljes hasi vizsgálat képanyagát is. A kiértékelés egységes díj (5000 Ft + ÁFA / eset) ellenében történik.

Megfelelő színvonalú szaktanácsadást csak jó minőségű, standard módon beállított, feliratozott DICOM formátumú röntgenképek, ultrahangképek és ultrahang videók alapján tudunk adni. Ebből kifolyólag a nem megfelelő minőségű képek leletezését sajnos vissza kell utasítanunk.

Hivatalos ortopédiai szűrővizsgálatot nem végzünk.

Egyéni megállapodás alapján lehetőség van CT és MRI képek kiértékelésére is.

Természetesen a végső klinikai diagnózis felállítása a vizsgáló állatorvos feladata és felelőssége, mivel ő látja a teljes klinikai képlet, ő vizsgálta a beteget. Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a diagnosztikai eszközeiből a legtöbbet ki tudja hozni, a legprecízebb radiológiai diagnózist tudja felállítani.

A teleradiológia segítség lehet akkor, ha valaki egy nehéz esettel kerül szembe a praxisban és nincs lehetősége tovább küldeni specialistához. Amíg a szakmai könyvek és online felületek általában egy átfogó információt adnak az adott kórképről, addig a teleradológia az adott betegre, egyedre szabottan ad részletes leletet. Segítség lehet akkor is, ha valamilyen okból másodvéleményre, a diagnózis megerősítésére van szükség.

Őszintén reméljük, hogy a teleradiológia révén elő tudjuk segíteni a kollégáink munkáját!

Dr. Csébi Péter PhD.

Szívférgesség